YURT DIŞI TURLAR

BALKANLAR

28,29 Ocak, 12 Mart 2017 Hareket 7 Gece

SONBAHAR & KIŞ DÖNEMİ

Belgrad (1) & Saraybosna (1) & Trebinje (1) & İşkodra (1) & Ohrid (2) & Üsküp (1)

VİZESİZ

399 EUR

'den itibaren

1.Gün İstanbul - Belgrad

İstanbul Atatürk Havalimanı Dışhatlar Gidiş Terminalinde saat 05:00’te buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerini takiben Türk Havayolları’na ait TK1081 sefer sayılı uçakla saat 07:55’te Belgrad`a hareket.Yaklaşık 1 ,5 saatlik yolculuğun ardından yerel saat ile 08:40`ta Belgrad`a varış. Pasaport , bagaj ve gümrük işlemlerinin ardından özel otobüslerimizle  birlikte panaromik Belgrad turumuza başlıyoruz. Panoramik Belgrad şehir turumuz sırasında Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan görülecek yerler arasındadır. Turumuzun bitimi ile birlikte otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

2.Gün Belgrad - Saraybosna (320 km)

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında otelimizden ayrılıyoruz. Özel otobüslerimizle Saraybosna’ya hareket ediyoruz. Saraybosna`ya varışımız ile beraber panoramik şehir turumuza başlıyoruz.  Avrupa’nın en müstesna çarşısı Başçarşı’da gezintimizi yapıyoruz. Osmanlı döneminden beri faaliyete devam eden Kurşunlu Medresesi’ni geziyoruz. Ardından Kanuni Sultan Süleyman’ın akrabası Hüsrev Bey Camii’ni geziyoruz. Turumuzun devamında Saat Kulesi, Saraybosna’da Katolik Katedrali, Ortodoks Kiliseleri ve Musevi Sinagogu’nu görüyoruz. Ardından 1. Dünya Savaşı’nın çıktığı Latin Köprüsü’nü gezdikten sonra Fatih Sultan Mehmet’in şehre girdiği kapıdan geçip Osmanlı Çeşmesinden su içiyoruz. Son olarak Fatih Sultan Mehmet Han’a atfedilen Fatih Camii’ni ziyaret ettikten sonra otelimize transfer ve odalara yerleşme. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.

3.Gün Saraybosna – Mostar – Trebinje (Dubrovnik Extra tur imkanı) (247 km)

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında Mostar`a doğru hareket ediyoruz.  Mostar’a varış ardından yürüyerek yapacağımız turumuzda önce Mostar Köprüsü'nü görüyoruz. Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen köprü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkıldı, ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Ardından Koska Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz. Sonrasında, Blagaj Bölgesini 1446 yılında hakimiyetine alan Osmanlı Ordularının arasında bulunan tarafından yapılan ve Bosna’nın ilk tekkesi olan Blagaj Derviş Tekkesi’ni geziyoruz. Bosna Hersek’te diğer durağımızda bütün tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçitel’i ziyaret ederek 16.yy.’da Osmanlı tarafından yapılan binaları görüyoruz. Turun bitimi ile birlikte otantik sehir olan Trebinje’deki  otelimize transfer ve odalara yerleşme. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.

(Yeşil pasaport olanlara ve geçerli Schengen vizesi olan misafirlerimiz için, rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Dubrovnik akşam turuna katılabilirler. ( 45 EUR )
Turumuzda Dubrovnik  panaromik tur esnasında, UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınmış eski şehir meydanını yürüyerek geziyoruz. Kuleler, muhteşem surlar, 14. yy.’dan kalma ve dünyanın en eski eczanesine de ev sahipliği yapan Francis Manastırı, Rector Sarayı, şehir kapıları, kuleler ve diğer önemli yapılar görülecektir. Turumuzun bitimi ile birlikte otelimize transfer.)

4.Gün Trebinje - Kotor - Budva – İşkodra (220 km)

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında otelimizden ayrılıyoruz. Ardından dünyanın en genç devletlerinden Karadağ’a geçiyoruz. Burada ilk durağımız, önemli tarih ve doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan Kotor... Burada Stari Grad’da (Eski Şehir-Kale) yürüyerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız. Ardından muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanlar’ın en ünlü tatil merkezlerinden Budva. Burada yapacağımız yürüyüş turunda Stari Grad (eski şehir merkezi) ve kaleyi gezeceğiz. Son durağımız, zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur’lu bir multimilyardere satılması ile günümüzde restorasyon çalışmaları ile turizme kazandırılma aşamasında olan muhteşem St Stefan’ı panaromik olarak tepeden görebileceğiniz bir  mola sonrasında Arnatuvluk sınır kapısından geçerek İşkodra`daki otelimize transfer ve odalara yerleşme. Geceleme ve akşam yemeği  otelimizde.

**Bölgedeki müsaitliğe bağlı olarak İşkodra konaklama Podgorica veya Budva Konaklama olarak değiştirilebilir.

5.Gün İşkodra - Tiran - Ohrid (250 km)

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında otelimizden ayrılıyoruz ve Arnavutluk’un başkenti Tiran’a varıyoruz. Panoramik Tiran şehir turumuzda, Ethem Bey Camii, Saat Kulesi, İskender Bey Heykeli ve Meydanı, Janna Nehri görülecek yerler arasındadır. Şehir turu bitimiyle kısa bir yolculuğun ardından, Kafasan Arnavutluk sınır kapısına varıyoruz. Gümrük işlemlerimizi yaptırdıktan sonra Makedonya  Ohrid Gölü’ne doğru hareket ediyoruz. Otelimize varışımızla birlikte odalara yerleşme. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.

6.Gün Ohrid gölü – Struga - St Naum - Ohrid (80 km)

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı ardından, St Naum Ohri turu için otelimizden hareket ediyoruz.  Bu turumuzda öncelikle muhteşem manzaralar eşliğinde yaklaşık 1 saatlik yolculukla St. Naum’a varıyoruz. Burada bölgenin en önemli azizlerinden biri olan St. Naum Manastırı ve Sarı Saltuk Türbesini ziyaret ediyoruz. Buradaki enfes manzara adeta nefesinizi kesecek niteliktedir. Ardından Ohrid şehir turumuzu yapıyoruz. Yürüyerek yapacağımız panoramik şehir turumuzda, Bizans döneminin Ohrid’deki en önemli kilisesi St. Panteleymon, günümüzde hala konserler için kullanılan Aya Sofya Kilisesi ve Roma döneminden kalma anfi tiyatro, Car Samuel Kalesi, St. Bogorodica Perivlerta, 4. yüzyıl kiliseleri Keşanlı İmareti, Kuloğlu ve Emin Mahmut Camileri, Çınar Meydanı, Ohri Halveti Tekkesi, ziyaret ediyoruz, Şehir turunun ardından otelimize transfer. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.

7.Gün Ohrid Resne-Manastir –Kalkandelen- Üsküp (280 km)

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında otelimizden ayrılıyoruz. Ardından özel otobüslerimizle Resne’ye hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan ve İttihat ve Terakki’nin en ünlü 3 simasından biri ve Türk Yunan savaşındaki faydaları nedeni ile üne kavuşan Resne’li Niyazi’nin Sarayını ziyaret ediyoruz. Manastır(Bitola) kent gezimiz sırasında; Türk Çarşısını, Bedesten’i, İshak Camiini, Yeni Camii’yi, Haydar Kadı Camii ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadi’yi ve Atatürk Müzesi’ni ziyaret ediyoruz ardından Üsküp`e hareket. Yol üzerinde ilk durağımız Gostivar ve Gostivar ardından Kalkandelen’e doğru yolumuza devam ediyoruz. Kalkandelen‘de Alaca cami ve Kanuni’nin vezirlerinden Sersem Ali Baba tarafından 16. yüzyılda kurulan Bektaşi Harabati BabaTekkesi’ni ve bir mimari eser olan Alaca Camii’yi ziyaret ediyoruz. Ardından Üsküp’e hareket. Üsküp’e varış ardından otelimize transfer ve odalara yerleşme. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.

8.Gün Üsküp-Istanbul

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında odaların boşaltılması ardından panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp’te göreceğimiz yerler arasında Yahya Paşa Camii, Saat Kulesi,Türk Çarşısı,İsa Bey Camii, Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa Camii, Kapan Hanı, Sulu Han, Davut Paşa Hamamı, Taş Köprü bulunmaktadır. Vardar nehrinin kıyısından ve nehrin öteki tarafında bulunan Türk ve Yahudi mahallelerini seyrederek yürüyoruz. Bu yürüyüşümüzde Makedonya Meydanı’nı, Osmanlı Köprüsü’nü ve Davut Paşa Hamamı’nı dışarıdan göreceğiz. Ardından Türk çarşısı’na gidiyor ve Türk Çarşısı’ndaki tarihi eserleri görmeye başlıyoruz. Göreceğimiz bir diğer yapı olan ve eski Türk Çarşısı içinde yer alan ve 1550 tarihli Kurşumlu Han günümüzde Güzel Sanatlar Akademisi olarak kullanılıyor. Osmanlı döneminde 17 Han binası inşa edilmiş olan Üsküp‘te günümüzde 3 han binası kalmıştır.15.yy’ın 2 yarısında inşa edilmiş Sulu Han ve Kapan Hanı’nı ziyaretlerin ardından Üsküp’ün sembol eserlerinden biri olan ve 16. yüzyılda inşa edilmiş saat kulesi’ni, 14. yüzyılda yapılmış erken dönem camilerimizden Sultan Murat Camii ‘ni ve yine aynı yüzyıldan kalma İsa Bey Camii’ni ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizin ardından Türk çarşısı’nda alışveriş için bir saat serbest zaman verilecektir. Şuşka biberi, ustrumca yer fıstığı, çarıklar alabileceklerimiz arasında yer alıyor. Turumuz sonrasında transfer saatimize bağlı olarak Havalimanına transfer. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından, Türk Havayolları’nın TK1006 sefer sayılı uçağı ile saat 20:45`te İstanbul’a hareket. Yaklaşık 1 saatlik yolculuğun ardından yerel saat ile 23:25`de İstanbul`a varış ve turumuzun sonu.

  • Türk Havayolları ile İstanbul (IST) – Belgrad gidiş / Üsküp -İstanbul (IST) dönüş ekonomi sınıf uçak bileti
  • Belgrad`da 1 gece, Saraybosna`da 1 gece, Tribinje`de 1 gece , İşkodra`da 1 gece, Ohrid`de 2 gece, Üsküp`te 1 gece olmak üzere toplam 7 gece kahvaltı dahil konaklama
  • Otellerde alınacak 7 akşam yemeği
  • Havalimanı vergileri ve servisleri bedeli
  • Üsküp, Ohrid,Tiran, Budva, İşkodra, Trebinje, Mostar, Saraybosna, Belgrad panoramik şehir turları
  • Alan-Otel-Alan transferleri ve şehirlerarası otobüs transferleri
  • Fly Express profesyonel rehberlik hizmetleri
  • Zorunlu Seyahat Sigortası (1618 sayılı Yasa Gereği düzenlenen Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)
  • Yurtdışı çıkış vergisi, 15 TL (Seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödeme yapılması ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.)
  • Tüm kişisel harcamalar,
  • Rehber tarafından organize edilen ekstra turlar
  • Programda belirtilmeyen tüm gezi ve turlar
  • Öğle yemekleri,
  • Müze, ören yeri vb. giriş ücretleri
  • Şoför Bahşişi

VİZE BİLGİSİ

Bu tura katılım için Türk pasaportlu yolculara vize uygulaması bulunmamaktadır. Min 6 ay Geçerli pasaportlarının bulunması gerekmektedir.
Dubrovnik Ekstra turuna katılmak isteyen kişilerin Hırvat vizesi alması gerekmektedir. Geçerli Schengen vizesi olanların veya Yeşil pasaport sahiplerinin Dubrovnik turuna katılması için vize almalarına gerek yoktur.
29 Ocak & 12 Mart
OTELLER 2 ve 3 Kişilik
Oda / Kişi başı
Tek Kişilik
Oda Farkı
3-12 Yaş Çocuk 0-2 Yaş Çocuk
3*& 4* Oteller 399 Euro 140 Euro 379 Euro 150 Euro
28 Ocak
OTELLER 2 ve 3 Kişilik
Oda / Kişi başı
Tek Kişilik
Oda Farkı
3-12 Yaş Çocuk 0-2 Yaş Çocuk
3*& 4* Oteller 449 Euro 140 Euro 399 Euro 150 Euro

***Tur Programımız minumum 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kakışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Flyexpress tarafından bildirilecektir.

***Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce Flyexpress tarafından bildirilecektir.

***Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’ lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce Flyexpress tarafından bilgi verilecektir.

*** 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.

***Tur programında dahil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

***Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya her hangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, veya hava şartları nedeniyle turun yapılması imkansız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Flyexpress sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

***Ekstra turlar , servis aldığımız yerel Flyexpress tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamaktadır veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

***Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.

*** Flyexpress, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Fly Express, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.

DİĞER TURLARIMIZA DA GÖZ ATMAYI UNUTMAYIN

AMSTERDAM

İstanbul çıkışlı

AMSTERDAM

Atlas Global Havayolları ile

Amsterdam (3)
Detayları incele >
28.04.2017-3.09.2017
KÜBA (Klasik)

İstanbul çıkışlı

KÜBA (Klasik)

Türk Hava Yolları Direk Seferi ile

Havana (4) – Cienfuegos – Trinidad (1) – Santa Clara – Varedero (2)

Detayları incele >
18.05.2017-5.11.2017
BENELUX & PARIS Maxi

İstanbul çıkışlı

BENELUX & PARIS Maxi

Atlas Global Havayolları ile

Paris (3) - Metz - Lüksemburg (1) - Köln - Brüksel (1) - Brugge - Amsterdam (2

Detayları incele >
23.03.2017-23.03.2017
AMSTERDAM

İzmir çıkışlı

AMSTERDAM

Pegasus Havayolları Tarifeli Seferi ile

Amsterdam (3)

Detayları incele >
2.02.2017-5.07.2017
BALKANLAR

İstanbul çıkışlı

BALKANLAR

Türk Havayolları Tarifeli Seferi İle

Belgrad (1) & Saraybosna (1) & Trebinje (1) & İşkodra (1) & Ohrid (2) & Üsküp (1)

Detayları incele >
2.02.2017-5.07.2017
BANGKOK & PATTAYA

İstanbul çıkışlı

BANGKOK & PATTAYA

Pegasus Havayolları Tarifeli Seferi ile

Bangkok (3) & Pattaya (2)

Detayları incele >
2.02.2017-5.07.2017
PARIS

Tüm Türkiye (Kıbrıs Dahil) çıkışlı

PARIS

Atlas Global Havayolları ile

Paris (3)

Detayları incele >
2.03.2017-5.07.2017
KÜBA

İstanbul çıkışlı

KÜBA

Aeroflot Hava Yolları ile

Havana (4) & Trinidad (1) & Varadero (2

Detayları incele >
2.05.2017-5.07.2017
NEO KLASİK İTALYA

İzmir çıkışlı

NEO KLASİK İTALYA

Türk Havayolları Tarifeli Seferi ile

Roma (3) & Siena & Floransa (1) & Venedik (3)

Detayları incele >
2.05.2017-5.07.2017
BÜYÜK ve YENİ İSPANYA

İzmir çıkışlı

BÜYÜK ve YENİ İSPANYA

Pegasus Havayolları Tarifeli Seferi ile

Barcelona (2) & Valencia & Alicante (1) & Granada (1) & Cordoba & Sevilla (2) & Caceres & Madrid (1)

Detayları incele >
2.04.2017-5.07.2017
NEO KLASİK İSPANYA

İzmir çıkışlı

NEO KLASİK İSPANYA

Türk Havayolları Tarifeli Seferi ile

Barcelona (3) & Valderrobres - Teruel (1) & Cuenca - Madrid (1) & Segovia - Burgos(2) & Bilbao

Detayları incele >
2.04.2017-5.07.2017
ORTA AVRUPA

İstanbul çıkışlı

ORTA AVRUPA

Türk Havayolları Tarifeli Seferi ile

Prag (3) & Viyana (2) & Budapeşte (2)

Detayları incele >
2.02.2017-5.07.2017
DUBAİ

Tüm Türkiye çıkışlı

DUBAİ

Pegasus Havayolları Tarifeli Seferi ile

Dubai (3)

Detayları incele >
2.03.2017-5.07.2017
BENELUX & PARIS Flex

Tüm Türkiye (Kıbrıs Dahil) çıkışlı

BENELUX & PARIS Flex

Atlas Global Havayolları ile

Amsterdam (2) & Brüksel (2) & Lüksemburg-Paris (3)

Detayları incele >
2.02.2017-5.07.2017